Hrvatski English Deutsch Česky Italiano Slovenski France Spain Holland Hungarian

Sutivan

Danas je Sutivan malo pitomo mjesto mediteranskog ugođaja s lijepim pošumljenim plažama i šetnicom koja se proteže od Lučice do uvala Likve, Prbuje, Stinive, Stipanske, Male Tihe i Vičje luke.

U spomenutim uvalama nalaze se prekrasna kupališta gdje svaki posjetitelj može pronaći mir i prekrasno prirodno okruženje istinskog mediteranskog ugođaja. Stanovništvo Sutivana povijesno je vezano uz poljoprivredu, ribarstvo i pomorstvo. Poljoprivreda je i danas razvijena, zahvaljujući plodnim poljima i marljivom stanovništvu. Sutivan je okružen prastarim maslinicima i lijepim vinogradima do kojih se dolazi uređenim poljskim putevima, koji su ujedno pješačke i biciklističke staze veoma pogodne za sport i razonodu.

Danas se Sutivan razvio u moderno turističko odredište orijentirano obiteljskom, sportskom i rekreativnom turizmu. Preko 2000 kvalitetnih postelja u privatnim kućama i vilama spremne su primiti sve one koje žele posjetiti ovo prekrasno mediteransko mjesto. Zbog klimatskih pogodnosti i raznolikosti ponude, gosti u Sutivanu mogu boraviti tijekom cijele godine.

Svake se godine u srpnju u Sutivanu održava svjetski poznati Festival ekstremnih sportova, Vanka Regule Festival kao i turniri u nogometu i boćanju. Posebno valja naglasiti Park prirode Sutivan, izvanredno izletište i mjesto pogodno za odmor i zabavu mladih i onih starijih. U svojoj ponudi Park prirode Sutivan  ima obilazak zoološkog vrta, igrališta za rekreaciju (boćanje, košarka, mali nogomet, odbojka na pijesku i sl.) i odmor uz fontanu s odličnom ponudom pića i jela s roštilja.

Naselje Sutivan smješten je na sjeverozapadnoj obali otoka Brača - 7 km udaljen od Supetra, a 13 km morskim putem od Splita.