Hrvatski English Deutsch Česky Italiano Slovenski France Spain Holland Hungarian

Sutivan

Danas je Sutivan malo pitomo mjesto mediteranskog ugodaja s lijepim pošumljenim plažama i šetnicom koja se proteže od Lucice do uvala Likve, Prbuje, Stinive, Stipanske, Male Tihe i Vicje luke.

U spomenutim uvalama nalaze se prekrasna kupališta gdje svaki posjetitelj može pronaci mir i prekrasno prirodno okruženje istinskog mediteranskog ugodaja. Stanovništvo Sutivana povijesno je vezano uz poljoprivredu, ribarstvo i pomorstvo. Poljoprivreda je i danas razvijena, zahvaljujuci plodnim poljima i marljivom stanovništvu. Sutivan je okružen prastarim maslinicima i lijepim vinogradima do kojih se dolazi uredenim poljskim putevima, koji su ujedno pješacke i biciklisticke staze veoma pogodne za sport i razonodu.

Danas se Sutivan razvio u moderno turisticko odredište orijentirano obiteljskom, sportskom i rekreativnom turizmu. Preko 2000 kvalitetnih postelja u privatnim kucama i vilama spremne su primiti sve one koje žele posjetiti ovo prekrasno mediteransko mjesto. Zbog klimatskih pogodnosti i raznolikosti ponude, gosti u Sutivanu mogu boraviti tijekom cijele godine.

Svake se godine u srpnju u Sutivanu održava svjetski poznati Festival ekstremnih sportova, Vanka Regule Festival kao i turniri u nogometu i bocanju. Posebno valja naglasiti Park prirode Sutivan, izvanredno izletište i mjesto pogodno za odmor i zabavu mladih i onih starijih. U svojoj ponudi Park prirode Sutivan  ima obilazak zoološkog vrta, igrališta za rekreaciju (bocanje, košarka, mali nogomet, odbojka na pijesku i sl.) i odmor uz fontanu s odlicnom ponudom pica i jela s roštilja.

Naselje Sutivan smješten je na sjeverozapadnoj obali otoka Braca - 7 km udaljen od Supetra, a 13 km morskim putem od Splita.